Nieuw concept voor iOS 5 berichtencentrum

Jan-Michael Cart heeft een nieuw concept voor het berichtencentrum in iOS 5 bedacht. Allerlei nieuwe ideeën zijn erin verwerkt, zoals widgets, inklapbare notificaties, inkomende telefoongesprekken als notificaties en een persistent badge.

ios-5-concept-notificatieJan-Michael Cart heeft eerder wel eens concepten bedacht om de bediening van de iPhone te vereenvoudigen. Deze keer heeft hij zich verdiept in het berichtencentrum (notification center) van de iPhone. Die zal in iOS 5 standaard aanwezig zijn en verbetert het huidige notificatiesysteem, maar Cart denkt dat het nog beter kan. Hij heeft vier voorstellen om het te verbeteren:

  • Persistent badge: toont in de statusbalk hoeveel notificaties er nog zijn.
  • Widgets: binnen het berichtencentrum.
  • Inklapbare notificaties: bedoeld voor apps die veel notificaties sturen.
  • Inkomende gesprekken als notificaties: binnenkomende telefoongesprekken storen niet meer.


Dat laatste is vooral handig voor mensen die hun telefoon nauwelijks meer gebruiken om te bellen. Een binnenkomend telefoontje kan erg storend zijn, maar met de oplossing van Cart verschijnt deze als een normale notificatie. De kans is daardoor groter dat je een binnenkomend gesprek niet opmerkt. Maar ach, dan heb je als beller nog tien andere manieren om met je te communiceren. De inklapbare notificaties zijn bedoeld om te voorkomen dat apps veel notificaties tegelijk tonen. Widgets hebben we na de aankondiging van het berichtencentrum regelmatig gezien, maar het enthousiasme lijkt nu weer een beetje te zijn afgevlakt.

Jan-Michael Cart’s eerdere ideeën om iOS 5 beter te maken vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2011, 11:35
Categorie Apps
Onderwerpen berichtencentrum, notificaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.