Nederlandse phishingmailtjes proberen Apple ID’s te kapen

Nederlandse phisingmailtjes hebben het gemunt op Apple iD's. De beveiligingsproblemen en verwarring rond de beveiliging van Apple ID's zijn koren op de molen van accountkapers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

phishing appleApple is de afgelopen dagen negatief in het nieuws, omdat er beveiligingsproblemen zijn met Apple ID’s. Het beveiligingslek op de website werd snel gedicht, maar criminelen proberen nu misbruik te maken van de verwarring door Nederlandse phishingmailtjes rond te sturen. Ze worden steeds talrijker, maar ze zijn nog even knullig geschreven. Accountkapers sturen mailtjes rond met slecht vertaalde teksten, waardoor zelfs bij naïeve Apple-klanten meteen alarmbellen gaan rinkelen.


“Geachte klant, in onze plaat, laat u niet upgrade naar de nieuwe functies met appel die het mogelijk maakt de bescherming van onze klanten”, begint één van de mailtjes. Een ander mailtje schrijft: “Meld u aan bij uw Apple ID en update uw accoutn en bescherm je jezelf tegen een derde partij die toegang tot uw account.”

Grote onzin natuurlijk, al zullen er toch ook mensen zijn die zonder de tekst te lezen op de linkjes ‘Nu controleren’ klikken. De link waarop je moet klikken sturen je door naar een php-script op een besmette website, waarna je toegang tot je account verliest.

Apple is begonnen met de uitrol van tweestapsverificatie om de beveiliging van iCloud en Apple ID’s te verbeteren. Maar die verbeterde beveiliging is nog niet in Nederland ingevoerd.

phishing apple id

Lees ook: Apple ID: de complete uitleg. Hoe je het phishingfilter gebruikt lees je hier: Phishingfilter op iPhone en iPad gebruiken.

Foto: Corrie Gerritsma, via Facebook

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.