Gerucht: ‘Apple bereidt zich voor op productie nieuwe iPad mini’

Apple gaat de productie van de iPad mini in het tweede kwartaal van 2013 verlagen, zegt Digitimes. Apple bereidt zich daarmee voor op de nieuwe iPad mini, maar niemand weet wanneer die komt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad mini witDigitimes beweert dat Apple de productie van de iPad mini in het tweede kwartaal gaat verlagen. Vergezocht is dat niet, want als Apple in de zomer of het najaar van 2013 een nieuwe versie van de iPad mini wil uitbrengen, zal de productie van het oude model logischerwijze afnemen. Er wordt gesproken van een afname van 20% in de maand april en een grotere afname in de daaropvolgende twee maanden. De nieuwe productieplannen houden in dat er tussen de 10 en 12 miljoen stuks van de iPad mini verscheept gaan worden. Digitimes baseert zich op meerdere bronnen die componenten aanleveren voor de iPad mini.

Apple CEO Tim Cook waarschuwde een tijdje geleden dat er niet teveel moet worden afgeleid van veranderingen in de toeleveringsketen. Het stopzetten van de leveringen van het ene bedrijf hoeft niet te betekenen dat Apple ergens de stekker uit trekt. Sommige componenten worden door meerdere bedrijven geleverd en het kan alleen maar betekenen dat Apple de voorkeur heeft gegeven aan een andere fabrikant. Toch klinken de opmerkingen van Digitimes wel logisch: Apple kan niet met volle productiecapaciteit doorgaan als ze weten dat er over een paar maanden een nieuw apparaat aankomt. De meest voor de hand liggende periode waarin dat gebeurt is juni of september/oktober. Maar nu Apple niet meer vasthoudt aan een jaarlijks schema voor het vernieuwen van producten (nieuwe iPad in maart, nieuwe iPhone/iPods in september) kan niemand voorspellen wanneer de volgende iPad mini van de band rolt. Het kan nog wel even duren, want gelekte onderdelen en prototypes die meestal gepaard gaan met de voorbereidingen van massaproductie zijn nog nauwelijks gesignaleerd. Digitimes probeert uit de observaties nog wel iets meer af te lezen: ze denken dat de concurrentie van 7-inch tablets een rol speelt bij het opschroeven van de inspanningen voor een volgende iPad mini. Ook zou het aanbieden van refurbished iPad mini’s een teken zijn dat Apple van de oude voorraad af wil.

De volgende generatie iPad mini zou een retinascherm met een resolutie van 2048 x 1536 pixels en een pixeldichtheid van 324 pixels per inch bevatten. Er wordt echter ook gesproken over een iPad mini met betere componenten die in al april uitkomt, maar nog geen retinascherm heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2013, 21:37
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.