Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Nederland voorop in internet-gebruik iPad

Vorige week gaf onderzoeksbureau comScore cijfers over het internet-gebruik van niet-computerapparaten. Daaruit bleek dat de iPad een populair apparaat was in de 13 onderzochte landen. Vandaag krijgen we dankzij Z24 ook cijfers over Nederland.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

iPad NederlandOnderzoeksbureau comScore maakte vorige week al cijfers bekend van hun onderzoek naar het internet-gebruik van niet-computerapparaten. Daaruit bleek dat Canada het hoogste aandeel had wat betreft internetten via de iPad met 33,5%. Zakelijke nieuws-website Z24 vond deze cijfers ook interessant, maar wilde meer weten en vroeg comScore om de cijfers van Nederland. Daaruit blijkt dat Nederland voorop loopt met 35% van het mobiele internetverkeer dat via de iPad gebeurde.

Uit de cijfers die de website kreeg blijkt verder dat iOS een populair besturingssysteem is in Nederland: 70 procent van het verkeer kwam via een iPhone, iPad of iPod touch. Alleen Duitsland scoorde een nog hoger percentage van 72,9%. Internetverkeer via Android is in Nederland goed voor 22%. Het aandeel van de iPad in het gebruik van internet via tablets is 99,4%. Bij de iPhone is het mobiele internetverkeer al een stuk lager: 28% van het mobiele internetverkeer komt via dit apparaat. Android komt voorlopig niet verder dan 20%.

Alhoewel deze cijfers redelijk indrukwekkend klinken is het handig om te weten dat het mobiele internetverkeer maar 3% is van het totale internetverkeer in Nederland. In Engeland zijn ze een stuk actiever op het internet met hun mobiele apparaten: het land scoort met 9,9% het hoogst van de onderzochte landen.

Via Z24

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.