Navigon kondigt autohouder voor de iPhone aan

Navigon heeft op de IFA een passieve autohouder voor de iPhone aangekondigd. Met een aparte oplaadkabel kun je de iPhone onder het rijden opladen. Later volgen er ook actieve houders, met gps-chip.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

navigon autohouderNavigon heeft op de consumentelektronicabeurs IFA aangekondigd, dat ze een passieve iPhone-houder gaan uitbrengen. Het hulpstuk gaat 40 euro kosten en is vanaf oktober samen met een aparte autolader verkrijgbaar. Passief houdt in, dat er standaard geen mogelijkheid in zit om de iPhone op te laden; gezien het batterijverbruik tijdens het navigeren is zo’n laadkabel wel aan te raden. Later volgt nog een actieve autohouder.

Die kan niet alleen opladen, maar heeft ook een geïntegreerde GPS-chip om de positiebepaling te verbeteren. Veel meer informatie heeft Navigon nog niet bekendgemaakt over de houder; ze willen alleen communiceren over producten die op het punt staan om gelanceerd te worden. Actieve oplossingen staan echter wel op de planning.

Helaas heeft Navigon zelf nog geen publiceerbare foto’s van de autohouder beschikbaar gesteld. De hierboven afgebeelde onscherpe foto werd tijdens de IFA door iPhone-ticker gemaakt. Gisteren werd bekend dat TomTom’s carkit ook in oktober beschikbaar komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:01
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerpen Navigatie, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.