Navigon Apple Watch screenshot

Navigon laat informatie over je autorit zien op de Apple Watch

Navigon brengt haar populaire navigatie-app naar de Apple Watch. Met een snelle blik op je pols kun je onder andere de verwachtte reis- en aankomsttijd aflezen.

Navigon Apple Watch screenshotNavigon is een van de populairdere navigatie-app in Europa. Het gelijknamige bedrijf werd in 2011 overgenomen door Garmin en helpt veel weggebruikers met het vinden van de juiste route. Dankzij een update kun je Navigon nu ook op je Apple Watch gebruiken. De app zal je geen hele routes op je pols tonen, maar zorgt ervoor dat je in een oogopslag nuttige informatie over je autorit kunt zien op je pols.

De navigatie-app werkt samen met je iPhone en geeft je als het ware een kort overzicht van je reis. Terwijl je navigeert via Navigon op je smartphone, zie je op de smartwatch bijvoorbeeld hoeveel kilometers je nog af zult moeten leggen tot je op de plaats van bestemming arriveert. Daarnaast laat de app ook de verwachtte reis- en aankomsttijd van je rit zien. Gebruik je de Apple Watch, dan hoef je je iPhone niet meer uit de houder van je auto te halen om een bestemming in te voeren. De app laat je namelijk kiezen uit je huisadres en drie andere favoriete bestemmingen om naar te navigeren. Stuur de gewenste bestemming vanaf je pols door naar je smartphone, en je bent klaar om te vertrekken.

Navigon Apple Watch

Door de informatie die de Apple Watch-app toont zo beperkt mogelijk te houden, ben je met een snelle blik op je pols weer op de hoogte van je reis. Zeker tijdens het autorijden is dit gezien de veiligheid een vereiste. Navigon is geen goedkope navigatie-app, maar zeer compleet voor degene die een geavanceerder alternatief zoeken voor bijvoorbeeld Apple Maps. Vooral wanneer je in het bezit bent van een Apple Watch, is het gebruiken van de app nu nog aantrekkelijker geworden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2015, 16:52
Categorie Apps
Onderwerpen Navigatie, navigon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.