nanotips-handschoenen

Nanotips maakt elke handschoen geschikt voor touchscreen

Met Nanotips kun je elke handschoen geschikt maken voor een touchscreen, door speciaal materiaal met nanotechnologie erop te smeren.

nanotips-handschoenenWe hebben dit jaar nog weinig echte kou gehad en de gekte rond touchscreen-handschoenen is ook wel een beetje voorbij. Hoog tijd dus om die touchscreen-handschoenen aan de kant te gooien en eens te kijken hoe je je bestaande niet-zo-nerdy-uitziende handschoenen kunt aanpassen voor touchscreens.

Eén methode is om zelf met metaaldraad de vingertoppen van je handschoenen geleidend te maken. Dat kan bijvoorbeeld met borduurgaren van DMC en dat kost je maar een paar euro. Een andere optie is om Nanotips te gebruiken, een vloeibare oplossing waarmee je de vingertoppen van je handschoenen geleidend maakt. Je smeert de geleidende polyamide-oplossing op de vingertoppen, blaast het droog met een föhn en bent klaar.

Er zijn twee varianten: Nanotips Black ($20) voor dikke materialen zoals leder en rubber en Nanotips Blue ($20) voor poreuze materialen zoals gebreide handschoenen.

nanotips-black-blue

Nanotips wordt gemaakt door Tony Yu, die zelf tegen het probleem aanliep dat hij bestaande handschoenen geschikt wilde maken voor het iPhone-scherm. De oplossing bestaat uit een soort Tipp-Ex, dat je op de vingertoppen smeert. De oplossing werkt met nanotechnologie, vandaar de naam. De nanodeeltjes verspreiden zich in het materiaal, waardoor er een geleidende brug ontstaat tussen jouw vinger en het touchscreen. Het materiaal droogt transparant op met een blauwe gloed, maar volgens de maker valt het nauwelijks op, zelfs niet op licht gekleurde handschoenen. Maakt de kleur niet uit en wil je vooral dat het goed werkt, dan gebruik je de zwarte versie. Die droogt zwart op en is bijvoorbeeld wat geschikter voor mensen die motorrijden en zware arbeid verrichten en daarbij werkhandschoenen dragen. De prijs van $20 (plus $5 verzendkosten naar Nederland) lijkt misschien wat hoog, maar je hoeft alleen de wijsvinger en duim in te smeren en je kunt met één flesje tussen de 15 en 30 vingertoppen van handschoenen behandelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2015, 13:26
Categorie Accessoires
Onderwerp handschoenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.