Na een maand nog maar 50 procent overgestapt naar iOS 4

Een maand na de lancering van iOS 4 is deze nieuwe firmware nog maar op de helft van alle smartphones geïnstalleerd. De adoptie van iOS 4.0.1 gaat nog langzamer: volgens cijfers van Chitika is nog maar 5% van de gebruikers overgestapt. Chitika keek naar 9 miljoen vertoonde banners, waarbij ze gegevens over de gebruikte iPhone […]

iOS 4Een maand na de lancering van iOS 4 is deze nieuwe firmware nog maar op de helft van alle smartphones geïnstalleerd. De adoptie van iOS 4.0.1 gaat nog langzamer: volgens cijfers van Chitika is nog maar 5% van de gebruikers overgestapt. Chitika keek naar 9 miljoen vertoonde banners, waarbij ze gegevens over de gebruikte iPhone konden opvragen. Daaruit blijkt dat de meeste gebruikers (44,57%) wel al op iOS 4.0 zitten, maar dat 3.1.3 (30%) en 3.1.2 (14%) nog relatief populair zijn. Populairder zelfs dan de nieuwste versie iOS 4.0.1, dat een week geleden uitkwam. Er zijn nauwelijks nog mensen die iOS 2.x gebruiken (0,99%).

Dat de overstap zo traag gaat, heeft misschien te maken met de grote hoeveelheid eerste generatie iPhones en iPhone 3G’s die nog in omloop zijn. Bij de eerste generatie iPhone is geen update mogelijk en bij de iPhone 3G is de update eigenlijk niet aan te raden omdat het toestel er zoveel trager van wordt en omdat de meeste functies (zoals multitasking) ontbreken.

Een van onze tipgevers (Bossinga) meldt dat ook op de iPhone 3GS problemen voorkomen. Meerdere mensen in zijn (haar?) omgeving merken dat het geluid bij telefoongesprekken wegvalt en dat telefoontjes niet binnenkomen (terwijl het toestel wel ingeschakeld stond). Bossinga wordt van het kastje naar de muur gestuurd: de T-Mobile helpdesk zegt dat het aan iOS 4 zal liggen, dat je de update op eigen risico doet en dat zij er niet verantwoordelijk voor zijn. En Apple verwijst weer door naar T-Mobile.

Dat weinig mensen met iOS 4.0 de moeite nemen om naar iOS 4.0.1 te updaten heeft waarschijnlijk te maken met weinig nuttige vernieuwingen.

Uit het onderzoek van Chitika blijkt verder dat er maar weinig huishoudens zijn waar zowel iPhone als Android te vinden is. Slechts in 1% van de huishoudens met een iPhone is ook een Android-toestel te vinden. Apple’s iOS is goed voor meer dan de helft van de mobiele markt, terwijl Android groeit, maar een stuk kleiner is.

iphone-update-chitika

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2010, 12:39
Categorie iOS
Onderwerpen groei, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.