Restaurant Vanille start met wijnkaart op iPad

Restaurant Vanille in Eijsden gaat een wijnkaart op de iPad lanceren. De wijnkaart bevat 70 wijnen met foto en beschrijving.

vanille ipadRestaurant Vanille in Eijsden begint met het aanbieden van de wijnkaart op een iPad. Na de vakantiesluiting kunnen de gasten vanaf 16 augustus hun keuze maken via de iPad. Het handige is dat er allerlei extra functies in zitten, zoals een zoekoptie. Zo kun je alle wijnen tussen de 20 en 30 euro gemakkelijker filteren. De iPad geeft ook advies: als de gast aangeeft wat hij gaat eten, geeft de iPad aan welke wijnen erbij passen. Restauranteigenaar Peter van Rooij heeft vorige week in Duitsland de eerste iPad gekocht en is van plan er nog twee stuks bij te kopen.

Maître-sommelier Feike Postma is ondertussen bezig om de 70 wijnen op de wijnkaart voorzien van foto en omschrijving beschikbaar te krijgen op de iPad. Blijkbaar zijn dit soort extra’s nodig om als restauranthouder te overleven, want Van Rooij zegt erover: “Het is belangrijk om in the picture te blijven staan.” Dat is bij deze gelukt. Ook zegt Van Rooij: “We willen graag de eerste zijn en meefietsen op het succes van de iPad”. Bij restaurant Oud Sluis is al sinds 2008 een digitale wijnkaart in gebruik, die uiteraard niet op de iPad werd gelanceerd.

Als restaurant Vanille nu ook nog even iPad gaat schrijven in plaats van I-pad, zijn we helemaal blij. Eijsden ligt in het uiterste puntje van Zuid-Limburg, voorbij Maastricht.

ipad restaurant

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2010, 13:02
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.