Mogelijke problemen met deals voor Europese iBookstore

Volgens The Bookseller heeft Apple grote problemen met het afsluiten van deals met uitgevers voor de verkoop van e-books in Europa.

ibooksEuropese deals voor de iBookstore komen nog niet echt van de grond. Insiders melden aan The Bookseller dat Apple in Europa nog geen enkele deal heeft afgesloten voor de verkoop van e-books in Europa.

Hackette UK en Penguin zouden hun deal bijna rond hebben, maar wilden niet reageren. Andere uitgevers zouden nog met Apple in discussie zijn over de voorwaarden.

Maar er lijken meer problemen. Apple heeft slechts twee vertegenwoordigers om in alle Europese landen deals met uitgevers te sluiten. Ook geven uitgevers aan dat er problemen zijn met de prijzen die Apple wil hanteren. Andere uitgevers zijn bang voor bestaande relaties met andere distributeurs.

Er zouden ook nog problemen zijn met het ‘agency model‘, waardoor uitgevers mogelijk de controle verliezen over de voorwaarden en prijzen van verkoop van boeken in hun portfolio. Mogelijk is dit in het Verenigd Koninkrijk in strijd met de wet.

Het lijkt er dus op dat we het in Europa voorlopig nog moeten doen met de boeken uit het Project Gutenberg. Dit zijn gratis boeken waarvan het copyright inmiddels is verstreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2010, 20:16
Categorieën Apple, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.