Apple verhoogt downloadlimiet voor apps via 3G naar 20MB

Apple heeft de downloadlimiet voor applicaties via 3G verhoogd van 10MB naar 20MB. Je krijgt nu minder snel een waarschuwing dat je moet overschakelen op Wi-Fi om te kunnen downloaden.

programma 20MBAls je vandaag de gratis applicatie van FreeAppADay wilde downloaden, had je iets nieuws kunnen ontdekken. Apple heeft de downloadlimiet voor applicaties verdubbeld van 10 naar 20MB. De limiet geldt, wanneer je via het 3G-netwerk een applicatie probeert te downloaden op je iPhone. Tot nu toe kreeg je daarbij een melding dat je voor applicaties groter dan 10MB moest overschakelen op een Wi-Fi- netwerk. Dat hoeft nu niet meer: App Store kan op de iPhone nu downloads tot 20MB aan. Je kunt het zelf proberen door een game als Eliminate Pro (gratis) of de game die wij hierboven op het screenshot hebben staan: MyTP Snowboarding (gratis via FreeAppADay.com).


Handiger voor gebruikers, maar ook voor ontwikkelaars, want zij beperkten hun applicaties vaak tot maximaal 10MB om te zorgen dat gebruikers ze makkelijker kunnen downloaden. Misschien is de verhoging gedaan ter voorbereiding op de komst van de iPad. Niet dat je applicatie vijfmaal zo groot wordt als het aantal pixels op een scherm een factor vijf groter is (zoals bij de iPad), maar door het grotere scherm zijn wel grafisch grotere en zwaardere games mogelijk.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 februari 2010 om 13:52
Categorie
iOS en iPadOS

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.