Mobistar lanceert mobiele hdtv op de iPhone

De Belgische operator Mobistar lanceert vandaag voor het eerst mobiele tv in hd-kwaliteit op de iPhone. Het is de eerste Belgische operator die dit aanbiedt. Klanten krijgen toegang tot 24 zenders voor 49 eurocent per dag.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

benoit scheenEr waren dit weekend al geruchten en nu is het werkelijkheid geworden: Mobistar heeft als eerste mobiele operator in België mobiele tv voor de iPhone gelanceerd in HD-kwaliteit. In 2005 streamde Mobistar al de eerste televisiebeelden naar de mobiele telefoon, maar vanaf vandaag is het ook mogelijk om televisie in HD-kwaliteit op de iPhone te bekijken. Daarnaast breidde Mobistar het mobiele tv-aanbod uit via een partnership met de openbare omroepen VRT en RTBF.

Er zijn nu via de mobiele tv-dienst 24 zenders beschikbaar waarvoor je 49 eurocent per dag kwijt bent. Verder geldt er een maximum van 1 uur per etmaal. Eén, Ketnet/Canvas, La Une en La Deux zijn toegevoegd aan het al bestaande tv-aanbod en komt er een nieuwe iPhone-portaal, waar Mobistar-klanten nieuwsberichten van de openbare omroepen kunnen lezen. De hdtv-dienst werkt in ieder geval op de iPhone 3G en 3GS en mogelijk ook op de eerste generatie iPhone.

Je kunt het zelf proberen via: http://iphone.mobistar.telemak.mobi/index.php?ln=nl (gek genoeg hoef je daarbij geen account aan te maken of een betaalgegevens in te vullen, terwijl het startscherm en persbericht wel over kosten spreken).

mobistarDe HD-technologie voor de iPhone is ontwikkeld in samenwerking met Telemak en Envivio en heeft een streamingcapaciteit van meer dan 200 Kbps. Mobiele tv-kijkers krijgen gratis toegang tot de elektronische programmagids. Het is niet nodig om een applicatie te installeren: de mobiele tv-beelden zijn toegankelijk via de Safari-webbrowser, zonder activering of installatie. Mobistar-klanten moeten in de bookmarks op hun iPhone 3G of 3GS kiezen voor Mobistar, waarbij ze in het nieuwe iPhone-portaal terechtkomen. Onder de categorie Mobile TV vind je daarna alle zenders. Het bekijken van de tv-beelden is mogelijk via EDGE en 3G/HSDPA, waarbij er moeiteloos een omschakeling plaatsvindt tussen beide technologieën. In het nieuwe iPhone-portaal kunnen klanten ook video’s over nieuws en entertainment en de ‘best of web’ voor iPhone bekijken. Het nieuwe iPhone-portaal is ontwikkeld door The Reference waarbij extra aandacht is besteedt aan de integratie van diensten voor derden.

Het zenderaanbod voor mobiele tv via Mobistar ziet er als volgt uit: Eén, Canvas/Ketnet, La Une, La Deux, VTM, AB3, AB4, Eurosport FR, Eurosport NL, CNN, Cartoon Networks FR, MCM Top, Cartoon Networks UK, Jim, Mangas, Action, AB Moteurs, Cine FX, eXtreme Sport, France 24, TV5 Monde, Trace TV, Eurosport 2 FR en Eurosport 2 UK.

Vóór het einde van 2009 komt de mobiele hdtv-dienst ook beschikbaar op andere smartphones.

mobistar tv

Meer info: persbericht Mobistar
Via: De Standaard
Tipgever: Bart en @pragmarc

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:20
Categorieën Apps, Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.