Mobiel internet in Nederland: 11% gebruikt een iPhone

Nederlanders maken maar matig gebruik van mobiel internet: slechts 850.000 gebruiken het regelmatig en 11% daarvan heeft een iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Multiscope onderzocht het gebruik van mobiel internet in Nederland en zag dat de iPhone al een behoorlijk marktaandeel heeft opgesnoept. Van de 850.000 Nederlanders die minstens eenmaal per week hun telefoon gebruiken voor mobiel internet, is 11% in bezit van een iPhone. De iPhone staat daarbij op de derde plaats: het meestgebruikte mobieltje om te internetten is de Nokia (33%), gevolgd door HTC (24%).

Multiscope ondervroeg ongeveer 19.000 Nederlanders. Bijna de helft van de Nederlanders (54%) heeft een telefoon die toegang geeft tot mobiel internet, maar slechts 20% van hen maakt daar daadwerkelijk gebruik van. Eerder bleek uit cijfers van Hyves ook al dat de Nokia het meestgebruikte mobiele toestel was voor mobiel internet, maar toen twijfelden we nog of de Hyves-gebruiker wel model staat voor de gemiddelde Nederlander.

Het zou interessant zijn om te weten hoeveel van de 60.000 iPhones die T-Mobile in Nederland heeft verkocht worden gebruikt voor mobiel internet. Met andere woorden: hoeveel mensen hebben de iPhone uiteindelijk gekocht om er alleen mee te bellen? Terwijl ze wel voor alle extra diensten betalen en dus net zo goed een instapmodel van Nokia hadden kunnen kopen.

AT&T is heel wat minder blij met het internetgebruik van zijn klanten. AT&T CTO John Donovan vertelde dat AT&T een vijfvoudige groei van datagebruik had verwacht, nu de iPhone 3G op de markt is. Het effect was een stuk kleiner: slechts 3x zoveel data. Volgens Alley Insider komt dat door de belabberde service. En in Japan zitten ze helemaal niet meer op de iPhone 3G te wachten: na de aanvankelijke gekte is de verkoop nu totaal ingezakt. Het was de bedoeling om 1 miljoen toestellen te verkopen, maar operator Softbank zit nog maar op 200.000 stuks voor de eerste twee maanden. De reden daarvoor is dat er al zoveel high-end telefoons in Japan te koop zijn. De iPhone steekt daar wat schril bij af: geen satellietnavigatie, digitale tv of mobiele betalingen.

Via: Multiscope.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:20
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.