Milieuvriendelijk je iPhone opladen: Solio Magnesium Edition

De Solio Magnesium Edition Solar Charger laadt je iPhone op met zonneënergie. Het apparaat kost 199,99 dollar en is daarmee veel duurder dan andere laadoplossingen. Maar het houdt dan ook meer dan een jaar z'n energie vast.

Solio Magnesium Edition Solar ChargerEerder vandaag hebben we een goedkope Portable iPhone Dock besproken. Die kost rond de 20 euro en laadt je iPhone op als je plotseling met een bijna lege batterij komt te zitten. Er is ook een oplossing die ruim vijfmaal zo duur is: de Solio Magnesium Edition Solar Charger. Geschikt voor allerlei apparaten waaronder de iPhone en te koop voor $199,99 (€128).

Veel verschil met de Freeloader van Solar Technology is er niet (en die is in ieder geval een stuk goedkoper, namelijk €37). We hebben het bij de Solio Magnesium Edition echter wel over ‘s werelds meest geavanceerde hybride lader, geschikt voor de serieuze avonturier.

De behuizing van de Solio Mg Edition bestaat uit een magnesium-legering. Je kijgt een laadkabel voor het iGo-tipsysteem, een usb-kabel voor iPhone, iPod en mp3-speler meegeleverd, een potlood (?), beschermtas en universele stroomadapter. De Solio schijnt ook sneller op te laden: een uurtje naar je iPod luisteren betekent een uurtje in de zon leggen om de batterij weer tot hetzelfde niveau terug te brengen.

De Solio is een hybride systeem omdat je er ook een stroomadapter bij krijgt. daarmee kun je de ingebouwde Lithium-Ion-batterij opladen, zodat de Solio de batterij van je iPhone net zo snel kan opladen, dan wanneer je deze op het stroomnet had aangesloten. Dat beweert fabrikant Better Energy Systems althans. Eenmaal opgeladen houdt de Solio zijn energie meer dan een jaar vast.

Meer info: Better Energy

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2008, 21:00
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.