MiFi zet 3G-verbinding om in Wi-Fi-netwerk

Netshare was een mooi idee, maar als Apple het niet toestaat zul e andere manieren moeten zoeken om je 3G-verbinding met meerdere apparaten te delen. MiFi is een nieuw apparaat, dat de 3G-verbinding beschikbaar stelt als Wi-Fi-signaal.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

MiFiMet de omstreden applicatie Netshare was het mogelijk om een 3G-verbinding te delen, zodat je je iPhone als modem kon gebruiken. Mobiele operators zagen hun business bedreigd waarna Apple de applicatie uit de App Store haalde. Novatel Wireless gaat nu een apparaatje uitbrengen dat qua werking wel een beetje vergelijkbaar is: de MiFi, een draagbare Wi-Fi-hotspot met ingebouwde 3G-ontvanger.

Er zijn tegenwoordig genoeg apparaten die Wi-Fi hebben ingebouwd: de PSP, verschillende mediaspelers en zelfs digitale camera’s. Maar 3G-ondersteuning kom je minder vaak tegen en je hebt er ook nog een aparte simkaart voor nodig. De MiFi lost dat op: het apparaat doet dienst als Wi-Fi-router voor laptops, handhelds, gamesapparaten en mediaspelers. Overal waar 3G-dekking is krijg je een Wi-Fi-signaal tot je beschikking. Het verschil met conventionele Wi-Fi-routers is dat de MiFi superklein is en niet aan een stroomadapter gehangen hoeft te worden. De MiFi gaat 4 uur mee en heeft een standbytijd van 40 uur.

Begin 2009 komt de MiFi-productlijn beschikbaar.

Meer info: Novatel Wireless

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:12
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.