Microsoft gaat geen iPhone-concurrent uitbrengen

Bill Gates heeft in een interview, vlak na zijn laatse keynote op de CES, aangegeven dat Microsoft geen rivaal van de iPhone gaat uitbrengen. Bij smartphones ligt de situatie echter anders.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Bill GatesVergeet de Zune Phone: Bill Gates heeft in een interview met het Duitse dagblad Frankfurter Allgemeine Zeitung laten weten dat Microsoft niet van plan is om een smartphone uit te brengen, die concurreert met de Apple iPhone. Als het aan Microsoft ligt, blijft het bij concurrentie in de markt voor besturingssystemen en mp3-spelers. Met de tweede generatie Zune heeft Microsoft eindelijk een product dat de concurrentie met de iPod enigszins aankan.

Wie de opmerkingen over de iPhone letterlijk wil nalezen, zal een exemplaar van de Frankfurter Allgemeine Zeitung moeten bemachtigen. Alleen daarin staat namelijk het volledige interview met Gates. In de samenvatting op internet gaat het vooral over de rol van Gates bij Microsoft en bij zijn liefdadigheidsorganisatie. Het interview werd gehouden, vlak nadat Gates zijn laatste keynote op de CES 2008 in Las Vegas hield.

Microsoft mag dan geen iPhone-concurrent gepland hebben, als het om smartphones gaat is het standpunt toch iets anders. Windows Mobile heeft al een aardige positie in de markt voor smartphones. Als Microsoft een eigen smartphone gaat maken, zou dat een behoorlijke klap zijn voor de huidige fabrikanten van Windows Mobile-smartphones. Ondenkbaar is dat niet: Microsoft haalde eerder al zo’n grap uit bij fabrikanten als Creative, door eerst een licentie- en DRM-programma op te zetten voor mp3-spelerfabrikanten, om vervolgens een eigen Zune uit te brengen, die van een heel andere DRM-technologie gebruikmaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2009, 17:56
Categorie Apple
Onderwerp interview

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.