Mercedes demonstreert toekomstige iPhone-inbouwkit in video

Mercedes-Benz laat in een video het nieuwe systeem zien, dat ze voor de auto ontwikkeld hebben. Centraal daarin staat een kastje in je dashboard en je iPhone, die je met een knop op armhoogte kunt bedienen.

mercedes benz autoMercedes heeft een nieuwe doelgroep gevonden voor een autosysteem dat ze aan het ontwikkelen zijn: digital natives. Dit zijn mensen die zijn opgegroeid met technologie en er vanuit gaan dat internet en andere technologie overal beschikbaar zijn. “Ik wil niet dat mijn leven stopt zodra ik in de auto stap” zou één van de potentiële kopers hebben geroepen. Begin van de zomer 2012 komt het systeem beschikbaar als entertainmentsysteem in de auto, waarbij de iPhone een centrale rol zal spelen. Een video legt uit hoe het werkt. Gelukkig is het systeem ook compatibel met huidige automodellen, zodat je met een inbouwkit je huidige Mercedes kunt upgraden tot een digitale hub.

Kern van het systeem is een apparaat in het handschoenvakje, dat alle elektronica integreert. Het iPhone-scherm wordt vervolgens geprojecteerd op een groter scherm in het audiosysteem. Niet alleen het audiosignaal wordt overgedragen, maar ook de invoer via het touchscreen is te regelen met een draai- en drukknop die onder handbereik zit.

Er hoort ook een Mercedes Benz-app bij, bedoeld om veilig en zonder afleiding het systeem te kunnen bedienen tijdens het autorijden. De app laat alles sterk uitvergroot zien en bevat diverse functies om de iPhone te bedienen, zoals inschakelen van de Genius-functie voor muziek en het tonen van albumhoezen in Cover Flow-weergave. Er is een geïntegreerde webradio en een Facebook-functie waarmee je berichten op je Facebook Wall kunt laten voorlezen. Ook e-mailtjes kan het systeem voorlezen en er is zelfs een mogelijkheid om informatie vanuit het systeem op internet te plaatsen, zoals een melding dat je vertraging hebt.

Rest nog de vraag of de digital native, die tussen de 20 en 30 jaar oud zal zijn, wel het geld heeft om een dergelijke Mercedes aan te schaffen en of het een merk is dat deze doelgroep aanspreekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2011, 17:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen mercedes, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.