MEMS-gyroscoop in volgende generatie iPhone? (gerucht)

Volgens Taiwanese bronnen hebben smartphone-fabrikanten zoals Apple, Nokia en Samsung plannen om vanaf volgend jaar geavanceerde MEMS-gyroscopen in hun toestellen in te bouwen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

motionplusTaiwanese nieuwsbronnen beweren dat de geavanceerde bewegingssensoren in de Nintendo Wii straks ook in de iPhone beschikbaar komen. Ook andere smartphones van Nokia, Samsung, Motorola, LG en Sony Ericsson zullen van een MEMS-gyroscoop worden voorzien, zo schrijft Digitimes. De iPhone heeft al een bewegingssensor (accelerometer), maar wat er in de MotionPlus van de Wii zit is nog geavanceerder: een MEMS-gyroscoop die ook rotaties kan herkennen en die bijvoorbeeld wordt gebruikt voor beeldstabilisatie in camera’s en bij de Segway.

Bij de iPhone zou het kunnen worden gebruikt om betere foto’s te nemen, maar het kan ook leiden tot nog complexere bewegingsgevoelige games en applicaties. Digitimes beweert dat Apple en andere fabrikanten vanaf volgend jaar de MEMS-gyroscopen gaan gebruiken. De prijs van de gyroscopen daalt, waardoor ze voor ongeveer 3% van de totale productiekosten van een smartphone verantwoordelijk zijn. Er zijn al fabrikanten die de MEMS G-sensors in smartphones gebruiken. Dit zijn volgens Digitimes ook de meest waarschijnlijke kandidaten die naar de geavanceerdere gyroscopen zullen overstappen.

Meer info: MEMS gyroscope (Wikipedia)
Via: Digitimes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2008, 1:53
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.