Hij is er weer: de iPhone nano (gerucht)

Er zijn nieuwe geruchten over een iPhone nano. Deze keer van een bron die het wel eens bij het juiste eind zou kunnen hebben: iDealsChina, die eerder de nieuwe vorm van de iPhone 3G en iPod nano 4G correct voorspelde.

iPhone and iPod nanoGeruchten over een iPhone nano zijn al net zo hardnekkig als geruchten over een Apple-minilaptop. iDealsChina denkt nu dat Apple twee nieuwe iPhones in China gaat produceren; één daarvan is de iPhone nano. Net als voorheen baseert iDealsChina zich op tips van accessoiremakers. Eerder voorspelden ze de nieuwe vormgeving van de iPhone 3G aan de hand van mallen van accessoiremaker Griffin. Die voorspelling bleek achteraf te kloppen.

In juni 2008 voorspelden ze al de nieuwe vormgeving van de iPod nano 4G en ook dat bleek een paar maanden later te kloppen. Dat wil niet zeggen dat ze het deze keer ook weer goed hebben gegokt, maar het is interessant om op de website te lezen hoe de bewijzen en geruchten zich langzamerhand opstapelen, sinds ze het eerste bericht op 8 oktober erover schreven.

Sindsdien werd driftig gewacht op onderdelen of foto’s van de iPhone. Die doken op 8 december op; een dag later bevestigde iDealsChina dat speculatie niet meer nodig was: de nieuwe iPhone wordt een NanoPhone. Het apparaat heeft volgens de Chinezen dezelfde hoogte als de iPod nano 4G, maar breder en dikker, met de contouren van de iPhone 3G. Er zitten drie sensors, een camera en spiegel in, maar geen 3G-ondersteuning. De productie zou op 20 december moeten beginnen, waarbij 60.000 tot 80.000 stuks per dag van de lopende band rollen. De aankondiging zou dan plaats moeten vinden tijdens Macworld in januari.

De iPhone nano is bedoeld voor mensen die zich geen iPhone kunnen veroorloven en zal volgens iDealsChina onder andere via Wal-Mart worden verkocht. Dat treft, want de supermarktketen is net officieel verkooppunt voor de iPhone geworden. Rond 20 december kunnen we de eerste spyfoto’s van de iPhone nano verwachten. Overigens, er schijnt ook een nieuwe iPod shuffle in de maak te zijn.

Interessant is ook nog de opmerking dat Apple op 10 november gestopt is met de productie van de iPhone 3G. Bij de eerste generatie iPhone gebeurde dat ook, een paar maanden voordat de iPhone 3G werd uitgebracht.

Meer info: iDealsChina

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2008, 10:51
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 3G, geruchten, nano

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.