Meeste iPhone-gebruikers hebben geen Mac

Een kleine steekproef onder Amerikaanse iPhone-bezitters door Rubicon Consulting laat zien dat de meeste van hen geen Mac gebruiken, zitten te springen om apps en slechts zelden handpijn krijgen.

Uit een poll op het iPhoneclub-forum blijkt dat veel onze forumbezoekers thuis geen Mac hebben staan. Rubicon Consulting stelde dezelfde vraag aan een iets grotere steekproef (460 iPhone-bezitters) en kwam tot hetzelfde resultaat: slechts 20% van de ondervraagden in het Rubicon-onderzoek gebruikt een iPod en een Mac. Nog eens 5% heeft geen iPod, maar wel een Mac. Wat de overige 75% respondenten gebruikt kun je nazoeken in het rapport dat Rubicon heeft uitgebracht.

Uit het onderzoekje bleek ook dat 80% van de iPhone-bezitters tevreden zijn met het apparaat, 72% van hen gebruikt de iPhone minstens eenmaal per dag voor e-mail en 75% zegt dat de iPhone ervoor heeft gezorgd dat ze meer mobiel zijn gaan internetten.

Andere opmerkelijke resultaten: e-mail blijkt voor de meeste gebruikers de killer app, een kwart zegt dat de iPhone een notebook vervangt, eenderde draagt een tweede telefoon op zak en 40% van de ondervraagden heeft een “sterke behoefte” om nieuwe software toe te voegen. Rubicon Consulting ondervroeg in de tamelijk kleine (maar volgens de onderzoekers wel willekeurige) steekproef alleen Amerikaanse iPhone-bezitters; vandaar dat slechts 13% van de deelnemers hun iPhone hebben laten unlocken. Eén op de vijf kreeg de iPhone kado en één op de tien heeft handpijn na gebruik.

De iPhone blijkt vooral een apparaat voor jongeren: de helft van de iPhone-bezitters was jonger dan 30. Toch zijn het niet allemaal studenten: slechts 16%. De ondervraagden zitten het meest te wachten op nieuwe applicaties en ondersteuning voor Exchange. De gemiddelde telefoonrekening steeg na aanschaf van $78 naar $97 per maand. En dat, terwijl 40% voorheen al een smartphone gebruikte. Gek genoeg is 50% van de iPhone-bezitters overgestapt van een conventionele (niet-smartphone) telefoon: had de resterende 10% dan helemaal geen mobiele telefoon of gewoon geen mening?

Meer info: rapport

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2008, 8:46
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.