Magellan kondigt iPhone-carkit met gps-ontvanger en speaker aan

Magellan heeft een carkit voor de iPhone aangekondigd. Qua specificaties komt die sterk overeen met het model van TomTom: er zit Bluetooth, een ingebouwde gps-ontvanger en een speakerphone in. De prijs is helaas nog niet bekend.

magellan iphone carkitMagellan heeft een navigatie-applicatie voor de iPhone uitgebracht, waar we in Nederland niet zoveel aan hebben. Magellan Roadmate 2010 North America is dan ook alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse en Canadese App Store. Maar de carkit die ze erbij uit brengen kan wel van pas komen. De carkit lijkt sterk op wat TomTom eerder heeft uitgebracht, maar heeft een verstelbare klem aan de bovenzijde, waardoor de iPod touch ook gaat passen. Magellan beweert zelfs dat de iPhone er met elk type case inpast. De carkit heeft een ingebouwde gps-ontvanger, die het signaal versterkt en de oplossing geschikt maakt voor navigatie met een iPod touch. De carkit kan ook de iPhone opladen, heeft een ingebouwde speakerphone, biedt handsfree bellen via Bluetooth en werkt ook met andere gps-navigatiesoftware.

Route-aanwijzingen hoor je via de ingebouwde speaker en het apparaat is zowel in landschaps- als portretstand te gebruiken. Qua specificaties is er dus niet veel verschil met de carkit van TomTom, behalve dan dat de raambevestiging met een hevel plaatsvindt en niet met een draairing. Zouden beide bedrijven dezelfde producent hebben gestrikt, of heeft Magellan gewoon de carkit van TomTom nagemaakt? Het accessoire van Magellan is in ieder geval nog niet leverbaar: op de website ‘Coming Soon!’ en zowel prijs als leverdatum zijn nog niet bekend. Magellan’s navigatiesoftware voor Noord-Amerika is $20 goedkoper dan die van TomTom; wellicht is dat een aanwijzing dat de prijs van de houder ook iets lager ligt.

Meer info: Magellan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2009, 20:49
Categorieën Accessoires, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.