AdMob kondigt interactieve reclamevideo’s voor de iPhone aan

AdMob heeft aangekondigd dat ze interactieve reclamevideo's op de iPhone gaan vertonen. De video's zijn aanvankelijk te zien in een beperkt aantal iPhone-applicaties en zijn naar wens te skippen.

admob reclame videoAdMob was onlangs in het nieuws omdat ze voor $750 miljoen zijn overgenomen door Google. Vandaag hebben ze alweer nieuws: ze hebben een nieuwe dienst ontwikkeld waarbij interactieve reclamevideo’s op de iPhone afgespeeld worden. Er zijn twee smaken: de ene variant start automatisch zodra de advertentie in beeld komt en bij de andere moet je op een afspeelknop klikken. De bewegende reclamebanners zullen aanvankelijk in een beperkt aantal iPhone-applicaties te zien zijn. De video’s zijn interactief, zodat je als gebruiker actieknoppen ziet waarmee je bijvoorbeeld de App Store kunt openen om extra downloads of reclamemateriaal te downloaden, maar je zou ook kunnen denken aan het uitwisselen van video met vrienden of een koppeling maken met sociale netwerken. Interactieve reclamebanners zijn volgens AdMob gemakkelijk in iPhone-applicaties in te bouwen.

De video-advertenties verschijnen zodra de gebruiker een applicatie start waarin de advertenties zijn geactiveerd. Gelukkig heb je als gebruiker wel de mogelijkheid om de advertentie te skippen als je er niet van gediend bent. Start je bijvoorbeeld de game Tap Tap Revenge op, dan verschijnt er bijvoorbeeld een reclamefilmpje voor de game Madden NFL.

madden auto play video

Bron: AdMob, via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2009, 21:27
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.