iPad-interface: richtlijnen en foto’s geven eerste indruk

De iPad krijgt net als de iPhone vast een zeer gebruiksvriendelijke interface. Uit een serie foto's en de Human Interface Guidelines is al het een en ander af te leiden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad user interfaceDe iPhone is veel geroemd vanwege de intuïtieve gebruikersinterface. En omdat het besturingssysteem van de iPad zoveel op de iPhone lijkt, zullen mensen die geen Mac gewend zijn toch makkelijk hun weg kunnen vinden. Apple stelt richtlijnen op voor ontwikkelaars, om te zorgen dat applicaties van derden net zo makkelijk in gebruik zijn. We hadden een paar dagen geleden al een tweettip gestuurd over een lijst met Human Interface Guidelines voor de iPad, maar daar werden ze alleen kortweg opgesomd. Er is nu ook een wat uitgebreidere lijst, waarbij elk punt wordt toegelicht.


Ze geven een mooi inzicht hoe de interactie met iPad-applicaties verloopt. Wie liever plaatjes ziet, kan op Flickr terecht: daar is een fotogallery verschenen met afbeeldingen van de iPad-interface. Opvallend aan Apple’s Human Interface Guidelines voor de iPad is dat je als ontwikkelaar rekening moet houden met vier richtingen. Gebruikers kunnen de iPad in elke gewenste stand houden en de applicaties moeten daarbij blijven werken. Ook vraagt Apple om de interactiviteit te vergroten, in plaats van het volproppen van applicaties met nog meer functies:

The best iPad applications give people innovative ways to interact with content while they perform a clearly defined, finite task. Resist the temptation to fill the large screen with features that are not directly related to the main task.

De richtlijnen geven ook aan hoe je informatie van de applicatie kunt delen, hoe je met multitouch-vingerbewegingen omgaat en hoe je graphics in hoge resolutie gebrikt. Apple’s iPad Human Interaction Guidelines zijn te downloaden vanuit het iPhone Dev Center. Je hebt daar wel een (betaald) account voor nodig, maar wie daar geen toegang heeft kan ook terecht bij UX Magazine: daar hebben ze de complete tekst van de aanbevelingen gepubliceerd.

Wie liever plaatjes kijkt kan terecht op Flickr: daar staat een verzameling foto’s van de iPad-interface.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:35
Categorie
iDevices

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.