Kort iPhone-nieuws: Frogger voor de iPhone, parodie op I am Rich, CubicMan, Marble Mash Lite

Frogger is beschikbaar voor de iPhone en iPod touch, maar alleen via de Amerikaanse App Store. In Cydia is een parodie op I Am Rich verschenen. En we hebben twee tips voor interessante apps: CubicMan Lite en Marble Mash Lite.

FroggerKonami Digital Entertainment heeft Frogger voor de iPhone en iPod touch geïntroduceerd. Het spel is voorlopig alleen in de Amerikaanse App Store te koop voor $9,99. Frogger is een nieuwe uitvoering van het klassieke spel uit de jaren 80. Het maakt gebruik van het multitouch-scherm en de accelerometer van de iPhone en iPod touch. In Frogger gaat het erom een kikker te helpen aan de overkant van de straat te komen, zonder overreden te worden door snelle auto’s en vrachtwagens. Er komen ook kikkeretende slangen en andere vijanden voorbij. Steeds wanneer je vijf kikkers naar de overkant brengt ga je naar het volgende level. Via Macworld.


I Am RichTipgever Pascal meldt dat in Cydia nu een kloon te vinden is van de App Store-applicatie I Am Rich. Deze applicatie heet Am I Rich en is helemaal gratis te installeren. In de App Store is I Am Rich inmiddels verwijderd, maar het is niet helemaal duidelijk op welke gronden ze dit hebben gedaan. Het was immers niet de enige totaal zinloze applicatie – maar wel de duurste.

Lennart meldt dat er een leuk spel aan de App Store is toegevoegd: CubicMan Lite. Het is een 3D-puzzelspel dat je gratis kunt installeren. Hieronder is een filmpje te zien van CubicMan Lite in actie.

Marble Mash LiteSlodo heeft een interessante gratis Labyrinth-kloon ontdekt, met de naam Marble Mash Lite. De game heeft 15 levels en is gemaakt door Jirbo, de ontwikkelaar die eerder al een hoop andere gratis games uitbracht. Dezelfde ontwikkelaar maakte zich ook schuldig aan wat flauwe trucs, zoals het gebruik van spaties in applicatienamen om bovenaan de lijst te komen en het plotseling omschakelen van gratis naar betaalde applicaties om zodoende in de top 10 van populaire betaal-apps te komen.

Dat laatste trucje lijkt nu opgelost, want tipgever Slodo meldt ook dat Super Monkeyball en Crash Bandicoot weer bovenaan de top 10 van populairste betaalde apps staan. Blijkbaar voert Apple nu een reset van het aantal downloads uit, wanneer applicaties van de categorie gratis naar betaald gaan.

Hieronder de beloofde video van CubicMan:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 augustus 2008 om 16:08
Categorie
Diensten

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.