Kunstenaar smelt oude LP’s om tot iPhone-speaker

Kunstenaar Paul Cocksedge ontwerpt alleen vandaag analoge speakers voor de iPhone en iPod touch van oude Vinyl-platen. Zijn klanten kunnen zelf platen aandragen die ze nu als speaker willen laten fungeren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPhone speaker uit omgevormde plaatEr zijn meerdere analoge speakers voor de iPhone en iPod touch verkrijgbaar. Van de speakers die geen stroom nodig hebben is het voormalige Kickstarter-project iBamboo wellicht de bekendste. Gemaakt van stukken bamboo, zodat elk exemplaar anders is. Kunstenaar Paul Cocksedge heeft nu een andere ludieke manier gevonden om een unieke analoge versterker te maken voor de iPhone: hij smelt oude LP’s om tot speakers.

Het resultaat is een simpele versie van een hoorn die je vroeger op een grammofoonplaat zag staan. Cocksedge slaat eigenlijk twee vliegen in één klap met zijn vinding. Het geeft een nieuw leven aan LP’s waar niks meer mee gedaan wordt én het ‘duffe’ geluid van de MP3 op een smartphone klinkt er mooier door. Tegen de Daily Mail zegt hij: “Het verkleinen van de technologie betekent dat speakers niet meer zijn wat ze horen te zijn. Ze hebben volume nodig, moeten groter zijn”.

Omgevormde plaat maakt iPhone speaker

De truc die hij uithaalt met de platen is ze zodanig verwarmen dat ze verslappen en in een andere vorm te kneden zijn. Dan legt hij ze in een mal. Helaas komt de naamloze speaker niet op grote schaal verkrijgbaar. Cocksedge vormt het Vinyl (inclusief zichtbare krassen!) alleen vandaag op Concrete, onderdeel van het Londense Design Festival. Naast een retourtje met het vliegtuig, kost de analoge speaker een eigen plaat uit de collectie en 25 Britse pond, of 29 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2011, 18:45
Categorie Accessoires
Onderwerp versterker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.