LiquidKeyboard-concept maakt typen op de iPad makkelijker

LiquidKeyboard is een idee van twee mensen van de universiteit van Sydney. Zij hebben een schermtoetsenbord bedacht dat zich aanpast aan de gebruiker en geschikt is voor allerlei tablets.

liquidkeyboardTypen op de iPad kan makkelijker worden gemaakt. Christian Sax en Hannes Lau van de technische universiteit van Sydney hebben daarom LiquidKeyboard bedacht, een toetsenbord dat zich aanpast. Normaal moet je je als gebruiker aanpassen aan een nieuwe manier van typen. Je mag je handen niet op het scherm laten rusten en de snelheid ligt een stuk lager dan op een hardware-toetsenbordje. LiquidKeyboard probeert een aantal van die nadelen op te lossen. Doel is om de kloof tussen virtueel en hardware-toetsenbordje te overbruggen. Je mag alle vingers op het scherm laten rusten en het systeem voorkomt dat je per ongeluk een toets aanraakt.

Alle vingers liggen tegelijk op het scherm, zoals bij 10-vingerblindtypen. De onderdelen van het toetsenbord staan onder een hoek, die het prettigst werkt en het best is afgestemd op je vinger- en polspositie. Het idee omvat ook een toetsenbord met éénhandsbediening. Het gaat wel even duren voordat zoiets op een iPad zonder jailbreak mogelijk wordt. Bij alternatieve toetsenbordapps voor de iPad die in de App Store verkrijgbaar zijn, moet je je tekst nu nog in een aparte app typen en vervolgens kopiëren en plakken in de app waar je de tekst wilt gebruiken.

Op iPhoneclub schreven we vandaag over een ander idee, waarbij je een virtueel toetsenbord projecteert. En op iPadclub lieten we een oplossing zien die binnenkort werkelijkheid wordt: een opvouwbaar toetsenbordje van Logitech.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2011, 22:56
Categorieën Accessoires, Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.