Levertijd nieuwe iPhone 4-orders naar drie weken, lancering in NL mogelijk op 23 juli

Apple heeft de levertijd voor nieuwe iPhone 4-bestellingen verhoogd naar drie weken, mogelijk om de lancering in de 18 landen die in juli worden toegevoegd zonder problemen te laten verlopen.

iPhone 4 levertijd naar 3 wekenDe populariteit van de iPhone 4 is ongekend. Zo maakte Apple eerder vandaag nog bekend dat er in de eerste drie dagen na de lancering ruim 1,7 miljoen toestellen zijn verkocht, volgens het bedrijf de succesvolste productlancering ooit. Opnieuw wordt echter duidelijk dat Apple moeilijk aan de vraag naar het toestel kan voldoen. Nadat de levertijd eerder al naar half juli ging, is deze inmiddels in de online Apple Store opgelopen naar drie weken.

Sinds vorige week is het toestel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Japan, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In landen waar het toestel ook online besteld kan worden staat de levertijd inmiddels op 3 weken. De grote vraag is natuurlijk of de leveringsproblemen van invloed zullen zijn op de overige 18 internationale lanceringen, zoals die in Nederland. Niet als het aan topman Steve Jobs ligt. Hij zou afgelopen weekend per e-mail hebben laten weten dat de geplande lancering in Canada (een van de 18 landen) door de grote vraag in de VS niet in het geding zal komen.

In het persbericht over de aankondiging van de verkoopcijfers liet Apple vandaag weten dat het toestel tegen het einde van juli in nog eens 18 landen, waaronder Nederland en België, verkrijgbaar zal zijn. Het is goed mogelijk dat Apple de leveringen in andere landen vertraagd heeft om de lancering in de volgende 18 landen zonder problemen te laten verlopen. Electronista claimt van een tipgever gehoord te hebben dat de lancering in de tweede lichting landen op vrijdag 23 juli zal plaatsvinden. Maar de website onderstreept wel dat het vooralsnog om een gerucht gaat.

Het witte model is nog steeds niet leverbaar, al waren er afgelopen weekend wel geruchten dat het toestel was opgedoken. Maar dat bleek om reviewexemplaren te gaan. Witte modellen zullen vanaf de tweede helft van juli leverbaar zijn, zo liet Apple eerder nog weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2010, 21:45
Categorieën iDevices, Providers
Onderwerpen iPhone 4, kopen, levering, vertraging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.