Zibri uit bewondering en kritiek richting DevTeam en GeoHot

Zibri zegt in een bericht op zijn blog dat hij bewondering heeft voor de prestaties van het Dev Team en Geohot, maar dat de anderen ook eens credits aan hem moeten geven.

zibriWe kunnen ons voorstellen dat je het moddergooien tussen Zibri, het iPhone Dev Team en GeoHot niet steeds op de voet hebt gevolgd. Wie wel op de hoogte wilde blijven kon dagelijks de weblogs van de betrokkenen volgen. Zibri hield zich wat buiten de discussie en maakte alleen wat opmerkingen als “ZiPhone never harmed a single phone. All issues reported happened because of hardware failures.” De laatste posting van Dev Teamer-lid Pumpkin heeft blijkbaar toch een gevoelige snaar geraakt: Zibri schreef een reactie waarin hij niet alleen het iPhone Dev Team en GeoHot prijst, maar ook kritiek heeft dat zijn rol in het gebeuren steeds wordt onderschat.

Zibri zal voorlopig geen nieuw ZiPhone-tool uitbrengen, dus er is een kans dat dit voorlopig het laatste is wat we van de Italiaan horen. In zijn laatste bericht op ZiPhone.org (tussen de audioplayers en afbeeldingen staat er inderdaad ook nog wat tekst op de website) schrijft Zibri dat hij het was die de 837 key publiceerde en schreef over het booten van een niet-gesigneerde ramdisk, nog voordat mensen überhaupt begrepen waarom het ging. Zelf heeft Zibri altijd credits gegeven aan anderen, maar dezelfde mensen die hem beschuldigen van diefstal hebben hem nog nooit bedankt voor zijn bijdrage. Pwnen zou zonder de 837 key nooit mogelijk zijn geweest.

Via: ZiPhone.org

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2008, 18:00
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.