La Repubblica: ‘Italiaanse 3G iPhone komt in juni’

Volgens de Italiaanse krant La Repubblica komt de 3G iPhone vanaf juni in Italië beschikbaar. Telecom Italia Mobile (TIM) wordt de mobiele operator, maar het contract is niet exclusief. ook zal Apple geen inkomstendeling meer toepassen.

iPhone Italie TIMDe Italiaanse mobiele operator Telecom Italia Mobile (TIM) gaat vanaf juni de 3G iPhone in Italië op de markt brengen. Dat claimt althans de bekende Italiaanse krant La Repubblica. Volgens de krant wordt de verkoopprijs wel aanzienlijk hoger dan bij de huidige iPhone omdat er geen afspraken voor inkomstendeling tussen Apple en TIM zijn gemaakt. TIM krijgt de 3G iPhone enkele maanden voordat de concurrenten het toestel mogen aanbieden.

Misschien heeft de gewijzigde aanpak met minder exclusieve iPhone-deals iets te maken met de haperende verkoop van iPhones in Europa. Bewijs voor een mogelijke deal met TIM zijn al maanden geleden opgedoken, in firmware 1.1.2. De Italiaanse krant spreekt overigens over een UMTS-telefoon en niet over een toestel met HSDPA, waar de Infineon-chip die Apple wil gebruiken wel geschikt voor is.

Via: La Repubblica

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2008, 18:55
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.