30 redenen waarom Windows Mobile beter is dan een iPhone

Pocket PC Magazine heeft een lijstje gemaakt van 30 redenen waarom Windows Mobile superieur is aan de iPhone.

Windows MobileIn maart maakte PocketNow een lijstje met 42 redenen waarom je geen iPhone zou willen kopen. De discussie die daaruit ontstond leidde tot een nog langer lijstje met 55 redenen. Nu heeft opnieuw iemand zich over het probleem gebogen: Tim Hillebrand van Pocket PC Magazine. Na een tijdje spelen met de iPhone van zijn broer en wat nader onderzoek, kwam Hillebrand tot “nog meer verbazingwekkende gebreken”. Hij heeft er dertig op een rijtje gezet. Niet dat de lijst nu beknopter is dan de eerdere lijst met 55 punten, want Hillebrand heeft een aantal zaken samengevoegd.

Ook is er een verschil met het eerdere lijstje: Hillebrand geeft Apple ook credit voor zaken die wél goed zijn gedaan en waar Windows Mobile nog van kan leren. In het lijstje vind je veel bekende beperkingen, zoals het feit dat er geen GPS aanwezig is en dat je geen tekst kunt knippen en plakken. Het lijstje snijdt op zich wel hout, maar Hillebrand geeft toe dat de iPhone zich nog in een vroeg stadium bevindt. Microsoft heeft er vijf jaar over gedaan om van Windows Mobile iets bruikbaars te maken. Hillebrand blijft liever nog even bij Windows Mobile hangen omdat hij daarmee wel kan tekstverwerken op zijn (Stowaway?) Bluetooth-toetsenbord, video’s kan opnemen, Bluetooth-headsets kan gebruiken en veel meer.

Windows Mobile 7En het is echter maar de vraag of de redacteuren van PocketNow nog steeds Microsoft-fanboys zijn: een week geleden publiceerden ze een kritisch artikel waarin wordt gesteld dat er iets mis is met Microsoft’s strategie: Windows Mobile staat stil en wordt door andere mobiele platformen ingehaald. Vlak daarna werd Brandon Miniman (geen pseudoniem) van PocketNow uit het Microsoft MVP-programma gegooid omdat hij zich niet aan een geheimhoudingsverklaring had gehouden. In het artikel I’ve Seen Windows Mobile 7: Some Thoughts (inmiddels offline) laat Brandon zich kritisch uit over het onvermogen van Microsoft om snel met een goed antwoord te komen op nieuwkomers zoals de iPhone. Later zei hij dat het om pure speculatie ging en niet om informatie die hij vertrouwelijk had gehoord. Andere websites die Brandon’s artikel citeerden hebben hun berichtgeving uit angst voor Microsoft’s censuurmachine strafmaatregelen ook offline gehaald. Hoe dan ook: de eerste berichten over Windows Mobile 7 (dat voor 2009 is gepland, zie screenshots) wekken niet bepaald de indruk dat Apple zich zorgen moet maken.

Meer info: 30 Reasons Windows Mobile is superior to iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2008, 21:13
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.