Concept: applicatiemanagement via iTunes

Een leuk concept-filmpje over hoe het beheren van applicaties op de iPhone en iPod Touch nu eigenlijk had moeten zijn. Via iTunes al je applicaties sorteren, zodat je ze niet meer via je iPhone een voor een op de juiste plek hoeft te zetten.

itunes-concept-app-mangementOp Gizmodo is een interessant filmpje verschenen over hoe het beheren van applicaties voor de iPhone eigenlijk had moeten zijn. Op de iPhone is het namelijk erg beperkt, omdat je slechts één applicatie tegelijkertijd kan verwijderen en verplaatsen. Wanneer je een applicatie van de ene naar de andere pagina wilt verplaatsen, kan alles overhoop raken. In het filmpje krijg je in iTunes alle iconen van je applicaties te zien in de volgorde zoals het ook op de iPhone komt te staan, inclusief verschillende springboards. Op de desktop kun je applicaties selecteren, verplaatsen, verwijderen en dan pas synchroniseren. Dat is het idee achter dit concept.


Ook zijn er in het iTunes-venster enkele buttons aanwezig om de applicaties op verschillende manieren te sorteren. Applicaties of lege plaatsen zijn te ‘locken’, waardoor die ongewijzigd blijven.

Hopelijk brengt dit Apple op een idee. Voorlopig moeten we het nog met een filmpje doen:

Via: Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.