KPN gaat iPhone 4 niet verkopen, Vodafone nog onzeker

KPN gaat de iPhone 4 niet verkopen. Er zouden gesprekken zijn geweest met Nederlandse operators over de verkoop van de iPhone 4, maar KPN is daarbij afgehaakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone kpnAls je in de Nederlandse Apple Store kijkt naar verkooppunten van de iPhone 4 krijg je net als voorheen T-Mobile te zien. De kans is groot dat ook dit keer T-Mobile weer de exclusieve aanbieder van de iPhone wordt, net als in Duitsland. Toch gaan er al sinds jaar en dag geruchten dat andere Nederlandse operators de iPhone ook gaan verkopen. Afgelopen maanden doken die geruchten opnieuw op: Apple zou in gesprek zijn met Nederlandse operators over de verkoop van de iPhone 4. Eén kanshebber is daarbij nu al afgevallen: KPN gaat de iPhone 4 niet verkopen, omdat ze de financiële aderlating aan Apple te hoog vinden.

Tweakers concludeert eruit dat het exclusieve contract tussen Apple en T-Mobile definitief is afgelopen, anders zou er geen reden zijn om gesprekken te voeren. Toch zou het ook de zoveelste stap kunnen zijn in de benadering die KPN tot nu toe steeds heeft gevolgd: “we willen wel, maar Apple doet moeilijk”. De officiële reactie van KPN is dan ook als vanouds: “We zijn en blijven geïnteresseerd in de iPhone, want we willen onze klanten zo goed mogelijk bedienen. We hebben echter geen ontwikkelingen te melden op dit gebied.” Misschien is het een manier om aandacht te krijgen voor KPN’s nieuwste plannen: ze willen de huidige Surf&Mail-bundel aan iPhone-bezitters gaan verkopen voor €5 per maand, in combinatie met een sim only-abonnement.

KPN waagde zich een paar maanden geleden wel aan partijenhandel: ze verkochten aan trouwe klanten een iPhone met abonnement, maar het ging daarbij om een beperkt aantal toestellen. KPN-woordvoerder Steve Hufton verklaarde destijds, dat zijn bedrijf NIET in onderhandeling was met Apple.

Van T-Mobile is in ieder geval zeker dat ze de iPhone 4 weer gaan verkopen: deze operator heeft op de eigen site al een aankondiging gedaan en staat genoemd op de webpagina van Apple. Vodafone is nog een vraagteken: we hebben van een ontelbaar aantal tipgevers al informatie binnengekregen dat Vodafone deze zomer toch écht de iPhone gaat verkopen (inclusief datum waarop dat gaat gebeuren), maar helaas zijn het alleen winkel- en servicedeskmedewerkers die dat met de hand op hun hart durven beweren. Zij baseren zich op informatie van horen zeggen, maar interne memo’s of ander bewijsmateriaal hebben we nog niet gezien. Voorlopig blijft het daarom een gerucht.

Update: Volgens een betrouwbare tipgever kregen we te horen, dat Apple de eis zou hebben gesteld om 200.000 iPhones per jaar te verkopen. KPN wilde niet voldoen aan die eis en Vodafone ziet er daarom waarschijnlijk ook vanaf.
Wil je de iPhone 4 niet via T-Mobile kopen? Phoneshop heeft al aangekondigd dat ze de iPhone 4 met abonnementen van alle operators gaan aanbieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2010, 15:00
Categorie Providers
Onderwerpen iPhone 4, kpn, provider

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.