Kort iPhone-nieuws: Bike or Die, Baby Monitor en moppen

Een serie tips van iPhoneclub-bezoekers, waar we nog niet aan toegekomen waren. Van een monitor op je baby in de gaten te houden tot een spelletje waarmee je je geheugen kunt trainen.

T-Mobile websiteEr komen meer tips binnen van lezers dan we tijdens een normale werkdag kunnen bespreken. Daarom een rondje user-generated-tips waar we nog niet aan zijn toegekomen, maar die zonde zijn om zomaar te laten liggen. T-Mobile heeft klanten een sms-bericht toegestuurd, om te laten weten dat de web’n’walk startpagina is verbeterd. Niet iedereen lijkt het sms-bericht te hebben ontvangen (drie toestellen gecheckt, geen sms gezien), maar wil je zelf een kijkje nemen: ga naar pda.t-mobile.nl en voeg wat widgets toe. Handig is bijvoorbeeld dat je een Hotmail-widget kunt toevoegen om je Windows Live-mail te lezen.

Bike or Die 2Bike or Die 2 is nu beschikbaar in de App Store. Het fietsspelletje waarmee je de zwaartekracht moet bedwingen om over een parcours te rijden was op andere mobiele platformen al erg populair. In een 3D-omgeving fiets je door meer dan 2.500 levels, waarbij je ook levels van andere gebruikers kunt toevoegen. Bike or Die 2 kost €2,39.

Een tijdje geleden schreven we over de applicaties iSpend en PocketPunchclock. Beide zijn prijzig en hebben als nadeel dat je twee applicaties hebt die je liever samengevoegd zou zien. Onze tipgever ontdekte Timewerks, die er goed uitziet en geschikt is om zowel uren als kosten te registreren. Je kunt de overzichten per e-mail doorsturen naar de boekhouder. Timewerks kost €3,99 in de App Store.

Snel een mop nodig? Michael heeft een speciale iPhone-webapplicatie gemaakt waarmee je meteen een mop bij de hand hebt. Op iPhonemoppen.nl staan diverse kant-en-klare moppen. De moppen zijn ingedeeld per categorie, zodat je de keuze van de mop kunt afstemmen op je publiek: een Belgenmop, flauwe mop of doktermop bijvoorbeeld. Er komen wekelijks nieuwe moppen bij: iPhonemoppen.nl

Baby MonitorBaby Monitor is een applicatie waarmee je een slapende baby in de gaten kunt houden. Enig nadeel: je hebt er wel een extra iPhone voor nodig. Zodra de applicatie geluid detecteert gaat de iPhone bellen naar een vooraf ingesteld nummer. Je kunt daarna luisteren naar de geluiden van je baby. Als de baby zo slim is om de iPhone zelf op te pakken detecteert de applicatie dat ook. Baby Monitor is voor €3,99 te koop in de App Store.

Fizz Software heeft Fizz Brain Train uitgebracht: een geheugentrainingsspelletje in de Nederlandse taal. Op vijf manieren kun je je mentale vaardigheden testen en verbeteren: Getallen kraken, Volgorde, Indringer, Gelijke paren en Van minst tot meest. De opdrachten bestaan uit rekenen, onthouden van plaatjes en concentratieoefeningen. Als je de opdrachten voldoende hebt geoefend kun je de werelduitdaging aangaan, om te kijken hoe je presteert ten opzichte van andere spelers. Fizz Brain Train kost €3,99.

Tips van Sebastian (T-Mobile), Jack (Bike or Die 2), H.A. van Ruth (Timewerks), Michael (iphonemoppen.nl), Johan (Baby Monitor), Thumper (Fizz Brain Train)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2008, 18:50
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.