Klipsch Image: kleinste en lichtste headset ooit

Klipsch heeft minimalistische oordopjes uitgebracht, die geschikt zijn voor iPhone en elk ander apparaat met standaard audio-aansluiting. De Image Headset heeft speciale eargels en weegt maar 10 gram.

Klipsch ImageEen paar dagen geleden schreven we over een speciale iPhone-headset van Sennheiser. Op WMC gingen we langs bij de stand van Sennheiser, maar de standbemanning had geen goed woord over voor de MM50: eigenlijk gewoon een oude headset met een kleinere plug. Maar ja, als het gepeupel het wil kopen, dan maken we het toch gewoon? Een illusie armer liepen we door naar de volgende stand. Misschien moeten fabrikanten hun headsets voortaan gewoon met een kleine plug maken, zodat ze in de iPhone en alle mp3-spelers passen. Het maakt de headset een paar gram lichter en het zal bezitters van andere audio-apparatuur niet veel uitmaken.
Klipsch heeft dat al begrepen met de Image Earphones. Deze headsets zijn minimalistisch ontworpen en hebben niet alleen een kleine plug, maar ook miniscule oordopjes.

Klipsch beweert dat de Image-headset de kleinste en lichtste is die tot nu toe is verschenen. De oodoppen zijn van aluminium, met daaraan een 127 cm lange vinyl kabel. Het totale gewicht van de headset is maar 10 gram. Klipsch gebruikt gepatenteerde Contour Ear Gels, die zich anatomisch aanpassen aan je gehoorkanaal en het omgevingsgeluid buitensluiten. Bij elke headset krijg je vijf Ear Gels: small, medium en large met een enkel dopje, plus small en large met een dubbel dopje. Er zit ook een akoestische demper op, die ruis van de kabel onderdrukt. De Image-headset is geschikt voor de iPhone en voor elk ander apparaat dat een standaard 3,5 mm headphone-aansluiting heeft. Je krijgt er een draagtasje bij, groot genoeg om er een 80 GB iPod in te bewaren. Ook krijg je een 1,4 inch adapter, een vliegadapter en reinigingsmiddel voor de Ear Gels bij. De oordopjes kosten $349 en zijn te koop in de online shop van Klipsch. De oordopjes waren overigens al eerder aangekondigd, maar zijn nu officieel verkrijgbaar.

Meer info: Klipsch Image

Hieronder een filmpje over het laboratorium van Klipsch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2008, 14:11
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.