iPhone 3G: AT&T betaalt $325 tot $425 subsidie per verkochte iPhone

Oppenheimer-analist Yair Reiner denkt dat AT&T voor elke iPhone 3G een subsidie van $325 aan Apple betaalt, plus nog eens $100 voor mensen die in de Apple Store een abonnement afsluiten.

iPhone AT&TVolgens Oppenheimer-analist Yair Reiner betaalt AT&T een subsidie van $325 aan Apple voor elke iPhone 3G, plus nog eens $100 voor mensen die in de Apple Store een abonnement afsluiten. De analist voegt eraan toe dat de subsidie bij de meeste smartphones maar $200 is. Het hogere bedrag geeft aan dat AT&T vertrouwen heeft in het aantrekken van nieuwe abonnees en meer inkomsten (ARPU) per klant verwacht. Wel krijgen concurrenten het lastiger om hun toestellen betaalbaar te houden.

Reiner denkt dat Apple hetzelfde verdient aan de iPhone 3G als aan het voorgaande model, waarbij een deel van de inkomsten aan Apple werden afgedragen. Het verschil is dat alle betalingen nu vooraf worden gedaan. Reiner houdt het erop dat in kalenderjaar 15,2 miljoen iPhones worden verkocht. Voor 2009 rekent hij op 33,2 miljoen iPhones. Verder denkt hij dat het aandeel van Apple op $235 uitkomt (het staat momenteel op ongeveer $180).

Via: Barron’s

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2008, 22:44
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.