iTunes Radio: elke 15 minuten reclame, elk uur videoreclame

iTunes Radio gaat waarschijnlijk in september al van start. Je krijgt elke 15 minuten reclame en elk uur een videoreclameboodschap, zo is uitgelekt.

iTunes-Radio-albumhoesVia de website AdAge is nieuwe informatie gelekt over iTunes Radio. De streaming radiodienst van Apple zal in september van start gaan, eerder dan aanvankelijk was gedacht. Je krijgt elke 15 minuten audioreclame te horen en er is elk uur een videoreclame te zien. Adverteerders kunnen met iTunes Radio hun reclame richten op iPhone, iPad, desktop of laptop, zolang er maar iTunes op is geïnstalleerd. Wil je geen reclame horen, dan kun je voor €25 per jaar iTunes Match afsluiten.

Vanaf januari 2014 zullen de reclames op bredere schaal beschikbaar komen via iAd met een minimale investering van zo’n 1 miljoen dollar. Voorlopig zullen we dus alleen reclames van bekende namen zien. Er zullen drie reclamevormen zijn, waarbij de prijs afhankelijk is van het schermformaat: audioreclames, videoreclames en zogenaamde slate-reclames. Bij die laatste variant gaat het om interactieve display-reclames die het scherm in beslag nemen.

Partners die zich meteen hebben gemeld voor reclames zijn McDonald’s, Nissan, Pepsi en Procter & Gamble. Mogelijk komen daar nog één of twee merken bij. Ze betalen tot tientallen miljoenen dollar om een jaar lang te kunnen adverteren als enige aanbieder in hun bedrijfstak. Andere automerken dan Nissan hoeven we dus niet te verwachten en Pepsi heeft de mogelijkheden voor Coca Cola afgesneden. Apple heeft nog andere mogelijkheden om geld te verdienen met iTunes Radio: ze zullen proberen om gebruikers zover te krijgen dat die muzieknummers kopen. Naast elk nummer dat wordt afgespeeld verschijnt een koopknop.

iTunes Radio zal aanvankelijk nog niet in Nederland beschikbaar zijn, maar is wel te gebruiken als je een Amerikaans iTunes-account hebt. iTunes Radio krijgt ook ondersteuning voor internetradio, zo bleek uit een verzoek dat Apple onlangs deed aan internetradiostations: ze moesten albumhoezen aanleveren.

itunes-radio-voorbeeld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2013, 20:16
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.