iTether: app voor tethering zonder jailbreak in ontwikkeling

Binnenkort wordt iTether uitgegeven voor ontwikkelaars. Met iTether kun je draadloos tethering gebruiken via Bluetooth.

tetheringApple kan zaklamp-applicaties waar tetheringopties in zijn verstopt, niet zo waarderen. Mensen die toch een oplossing zoeken en niet willen jailbreaken, zouden het project iTether eens in de gaten moeten houden. In dit project wordt gewerkt aan een tethering-oplossing via Bluetooth, om precies te zijn het PAN/BNEP-profiel. Er is nog geen lanceerdatum bekendgemaakt. Een dergelijke oplossing heeft met het App Store-beleid van Apple natuurlijk geen schijn van kans, maar toch heeft de ontwikkelaar een loophole gevonden.

Volgens onze tipgever zal iTether beschikbaar worden gesteld aan ontwikkelaars. Die kunnen dan vervolgens via via ad-hoc distributie maximaal 100 mensen van een werkende app voorzien. Deze oplossing werkt buiten de App Store om en is dus ook niet afhankelijk van de goedkeuring door Apple.

De tethering werkt tussen je iPhone, iPod touch, iPad en Mac of tussen een iPhone en een ander iDevice. Het voordeel van Bluetooth-tethering is dat het draadloos is en weinig batterijduur kost. Bovendien is voor iTether geen moeilijke configuratie nodig, terwijl dat bij de eerder uitgebrachte oplossing iBluever wel zo was.

Meer info: iTether FAQ
Tipgever: Jelmer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2010, 22:45
Categorie iOS
Onderwerpen jailbreak, tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.