iSubtitle zet ondertitels onder iTunes-video’s (Mac)

iSubtitle is een nieuwe Mac-applicatie waarmee je ondertitels onder je iTunes-video's en -films zet. De applicatie werkt alleen niet goed samen met Apple's betaalde videocontent.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

isubtitleOntwikkelaar Bitfield heeft een desktopapplicatie uitgebracht waarmee je ondertitels onder je iTunes-video’s kunt zetten. Er is echter wel een bezwaar: de doelgroep die $19 voor dit soort software uitbrengt zal waarschijnlijk ook gewoon betalen voor iTunes-video’s. En daar gaat het mis: iSubtitle werkt niet samen met betaalde video’s die je in de iTunes Store hebt gekocht. Nu zou je denken dat Apple dat zelf al heeft geregeld voor de slechthorende medemens.

Maar het aantal video’s in de Amerikaanse iTunes Store dat standaard al ondertitels bevat is slechts 139 op het totale aanbod van duizenden films (zoek maar eens met iTunes Power Search op titels met closed captioning). Maar voor films die je zelf bijeen hebt gesprokkeld kan iSubtitle toch van pas komen.

Bitfield kan soft subtitles onder je films zetten, die je tijdens het kijken kan in- en uitschakelen. Je kunt de films op je iPhone of iPod touch bekijken, of via Apple TV, iTunes of QuickTime Player. Bitfield levert een aantal links naar websites mee waar je de ondertitels kunt vinden. Per video kun je ondertitels in meerdere talen toevoegen.

De software is alleen geschikt voor Mac-gebruikers. Kopen van films, video’s en tv-series is niet mogelijk in de Nederlands iTunes Store.

Installeren: iSubtitle ($19)
Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.