Apple’s biometrie-patent bevat iPhone met jailbreak

In een afbeelding van het gisteren bekend geworden biometrie-patent van Apple blijkt ook een afbeelding te staan van een scherm met Installer, SMBPrefs en een thema dat alleen via de iSpazio-repo te installeren is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Jailbreak in Apple patentGisteren kwam nieuws naar buiten over een nieuwe patentaanvraag, waarin Apple meerdere manieren om je iPhone biometrisch te beveiligen, beschrijft. Er blijkt echter ook een rare afbeelding in te staan, waarvan je bijna zou denken dat ermee is geknoeid. Een tipgever van Engadget ontdekte een scherm waarop duidelijk de applicaties Installer.app en SMBPrefs te herkennen zijn.

Zelfs het iWood Realize-thema uit de iSpazio-repo staat in de screenshots. Zei Apple niet zelf dat jailbreaking illegaal is? Wat het controleren van deze ontdekking wat lastig maakt is dat Engadget en AppleInsider nergens naam of nummer van het betreffende patent vermelden.

Dat wordt zoeken door Google Patents of de bestanden van de Amerikaanse Patent and Trademark Office. Of gewoon op deze link klikken: Embedded Authentication Systems in an Electronic Device (publicatienummer us20090083850ki). En geloof het of niet: die afbeelding zit er inderdaad in.

Update: Gisteren was in de reacties op het eerdere nieuwtje al de Terminal-applicatie ontdekt (die eventueel ook door Apple zelf gemaakt zou kunnen zijn). Dylan ontdekte toen ook al SMBPrefs.

Jailbreak in biometriepatent Apple

Bron: iPhone-Notes.de, via: Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2009, 19:38
Categorie Jailbreak
Onderwerpen biometrie, installer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.