iRig Keys: MIDI-keyboard voor je iPhone

De iRig Keys is een nieuw muzikaal keyboard dat je kunt aansluiten op de 30-pin connector van je iPhone, iPad of iPod touch. Het iRig Keys keyboard kan de gemaakte muziek direct bewerken met een bijbehorende iOS-app.

iRIg Keys detailNa onder andere een microfoon, een MIDI-converter en een versterker komt iRig nu met de iRig Keys. Dit keyboard kan aangesloten worden op de 30-pins connector van je iPhone, iPad of iPod touch, waardoor je gemaakte muziek direct kunt bewerken met een bijbehorende app. De iRig Keys heeft 37 toetsen en eigen volume- en programmaknoppen.

De iRig Keys lijkt vooral handig voor iedereen die een totaaloplossing zoekt om een keyboard in combinatie met de iPhone te bespelen. Het was al mogelijk om een keyboard aan te sluiten in combinatie met de iRig MIDI, maar hiervoor had je zelf nog een MIDI ondersteunend instrument nodig. Voor de iRig Keys betaal je 75 euro, waarna je geen aparte accessoires meer nodig hebt om hem op de iPhone aan te sluiten. Het is ook mogelijk om het keyboard op een computer te gebruiken.

Het keyboard krijgt stroom via je iOS-apparaat of via de USB-poort van een Mac of PC.

Je kunt het nieuwe keyboard in combinatie met IK Multimedia’s iOS-app SampleTank gebruiken. Hiervan is er een gratis versie beschikbaar, maar voor de volledige applicatie moet je €7,99 betalen. Met de app kun je 500 verschillende instrumentgeluiden gebruiken. In de gratis versie vind je er slechts twintig.

Downloaden: SampleTank FREE (gratis)
Downloaden: SampleTank (€7,99)

iRig Keys

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2012, 22:20
Categorieën Accessoires, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.