iPodia: Wikipedia raadplegen op de iPhone

iPodia is een Wikipedia viewer voor de iPhone. Het toont de artikelen op 50% van de originele grootte en geeft een gele markering aan zoekbegrippen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPodiaGelukkig was SOSSIENL zo aardig om de afgelopen uren de ontwikkelingen in het hackcircuit in de gaten te houden. Ondertussen gaat het gewone, iets saaiere iPhone-nieuws ook gewoon door: nieuwe webapplicaties, accessoires, geruchten of Frankrijk nu wel of niet alsnog de iPhone gaat krijgen. Het bekende werk. Een van die dingen die je op de iPhone zeker zou willen doen, is informatie opzoeken. Met iPodia krijg je vanaf je iPod Touch toegang tot Wikipedia. Maar als het op de iPod Touch werkt, dan moet het ook wel op de iPhone werken.

Het valt een beetje buiten het bestek van deze weblog, maar laatst was ik bij een presentatie waarin iemand vertelde dat Wikipedia eigenlijk veel betrouwbaarder is dan de encyclopedieën van naam. Wikipedia schaamt zich namelijk niet om bij een artikel te vermelden dat het in tegenspraak is met een ander artikel, of dat de auteurs het onderling niet eens zijn. En als de objectiviteit van een artikel wordt betwist, staat dat er ook gewoon bij.

Reden genoeg om de verouderde 30-delige Winkler Prins de deur uit te doen en iPodia op te nemen in je bookmarks. Het handige van iPodia is dat je de artikelen op 50% van de originele grootte mee kunt bekijken. Je kunt artikelen ook opslaan en er zit een ingebouwde tekstzoekfunctie in, waarmee je de zoekbegrippen met een gele markering op de pagina ziet staan. Het opslaan van webpagina’s werkt trouwens via een omweg. Normaalgesproken kun je een pagina niet zomaar opslaan, maar bij iPodia worden de HTML-pagina’s omgezet naar een URL die je als bookmark kunt opnemen. Het opslaan werkt overigens niet bij grote pagina’s: dan loop je kans dat MobileSafari crasht.

iPodia kan zoeken in 10 verschillende talen, waaronder Nederlands.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2012, 17:24
Categorie Apps
Onderwerp wikipedia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.