iPhone staat #15 op verlanglijstje van Amerikanen

Een op de zes Amerikanen wil een Apple-product voor de kerst, maar gek genoeg komt geen enkel product in de top 10 voor. De iPhone staat zelfs op 15.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple kerstkadoWe schreven eerder al dat Canadezen graag een iPhone van de kerstman willen hebben. Nu blijken Apple-producten ook bij de Amerikanen populair te zijn, maar het enthousiasme is toch niet helemaal overtuigend: één op de zes wil graag een Apple-product. Toch haalde geen enkel Apple-product de top 10.

Solutions Research deed onderzoek naar digitale producten die Amerikanen voor de kerst willen hebben. Aan kop staan HDTV’s, Windows-notebooks en Windows-pc’s. Het eerste Apple-product staat pas op nummer 11: de MacBook. En de iPhone staat niet, zoals bij de Canadezen op nummer 8, maar op nummer 15.

Kijk je alleen naar de merken, dan doet Apple het toch nog redelijk goed: Apple staat in de top 5, waarbij één op zes hoopt op een Apple-product onder de kerstboom. Electronica die het wel goed doet: navigatiesystemen, digitale camera’s, mobiele telefoons, videocamera’s, Wii, PS3 en HD DVD of Blu-ray-speler.

Wat niet helemaal klopt aan dit onderzoek, is dat productcategorieën en producten door elkaar staan. Bij notebooks, tv’s, navigatiesystemen en dergelijke maakt het blijkbaar niet uit welk merk je koopt. Alleen bij spelconsoles (Wii en PS3) zijn consumenten wél kritisch welk merk en model ze door hun geliefden krijgen aangesmeerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2012, 15:41
Categorie Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.