iphone canada

iPhone voorlopig niet naar Canada?

De Canadese mobiele operator Rogers Wireless ontkent dat ze concrete plannen hebben om de iPhone in Canada uit te brengen. Zij zijn de enige operator met een GSM-netwerk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone_canadaDe Canadese mobiele operator Rogers Wireless ontkent dat ze concrete plannen hebben om de iPhone in Canada uit te brengen. Tot nu toe ging men er vanuit de Rogers de aangewezen partij was, omdat het de enige operator is met een GSM-netwerk. Eerder zou Rogers al een e-mail hebben rondgestuurd, met een heel andere boodschap.

Hoofd Corporate Communications Odette Coleman zei nu tegen journalisten dat er geen aankondigingen zijn gedaan en dat alles wat in de media in verschenen, “berust op speculaties”. In Canada wordt vooral gebeld op de mobiele CDMA-netwerken van Bell Canada en Telus, terwijl de iPhone alleen geschikt is voor GSM-netwerken. Toch denkt onderzoeksanalyst Ronald Gruia van Frost & Sullivan dat er meer aan de hand is en dat Rogers wel eens andere belangen zou kunnen hebben: ze verkopen nu veel muziektelefoons van Motorola en SonyEricsson. Een andere reden zou kunnen zijn, dat ze liever wachten op de snellere HSDPA-variant, of dat ze eerst de verkoopcijfers in de VS afwachten. De iPhone komt vast beschikbaar in Canada, maar niet noodzakelijk via Rogers Wireless.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 21:57
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen canada, originele iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.