iPhone simlockvrij

Breaking news: iPhone volledig simlockvrij via hardware-hack

De iPhone is volledig simlockvrij gemaakt. Met een hardware-hack en wat soldeerwerk is het mogelijk om elke willekeurige simcard te gebruiken. De instructies worden pas over een week gepubliceerd en tegen die tijd willen de hackers ook een makkelijke software-variant klaar hebben.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone simlockvrijDe doorbraak waar we al maanden op zaten te wachten: je kunt elke gewenste simcard in de iPhone gebruiken door deze via een hardwarematige aanpassing te unlocken. Hacker Geohot en vrienden laten in een YouTube-filmpje zien wat ze precies hebben gedaan, maar we moeten een week wachten voordat de details worden onthuld. Dan moet ook een makkelijker softwarematige aanpassing beschikbaar zijn.

De persoon die het onderstaande filmpje presenteert is al vanaf het begin in het hackerscircuit rond de iPhone actief, wat de video redelijk geloofwaardig maakt. In de video wordt gesproken over een software-gebaseerde hack die er binnenkort ook aan zit te komen. Mocht het alleen om een hardware-hack gaan, dan mag je alvast naar de winkel rennen om een soldeerbout te kopen, voordat ze zijn uitverkocht.

De procedure houdt in dat de iPhone uit elkaar wordt gehaald, waarbij ingewikkeld soldeerwerk komt kijken. De kans is groot dat het misgaat waardoor de iPhone totaal onbruikbaar (bricked) wordt. Ook wordt erover gesproken dat “na het unlocken alle hardware weer verwijderd kan worden”, wat de indruk wekt dat er speciale, tijdelijke hardware nodig is. Mochten de instructies eerder uitlekken, dan raden we aan om zo snel mogelijk de benodigde spullen te kopen, want zoals eerder bij de Turbosim kan het wel eens storm gaan lopen.

Meer informatie in de bijbehorende blogpost op Finding JTAG on the iPhone: FULL HARDWARE UNLOCK OF IPHONE DONE

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:07
Categorie Jailbreak
Onderwerp unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.