iPhone-simulator voor webapps (Windows)

iBBDemo is een Windows-applicatie waarmee je iPhone-websites op je Windows-pc kunt testen. Het werkt alleen met webapps.

iBBDemoVoor het ontwikkelen van iPhone-applicaties kun je eigenlijk alleen op de Mac terecht. Voor Windows en andere platformen heeft Apple niets te bieden en het ziet er niet naar uit dat daar binnenkort verandering in komt. Wat het ontwikkelen van webapplicaties voor de iPhone betreft is er nu wel iets: ontwikkelaar Shaun Sullivan bedacht dat Windows en Mac beide de beschikking hebben over Webkit, dankzij de Safari-browser. Hij maakte daarom een iPhone-simulator voor webapplicaties met de naam iBBDemo.

Wat maakt dit nou nuttiger dan websites zoals TestiPhone.com, waarmee je ook iPhone-websites op de desktop kunt testen? Ten eerste is het een apart tooltje, wat sommige webontwikkelaars misschien handiger zullen vinden. En ten tweede komt het van pas als je in een besloten developeromgeving aan het werk bent. TestiPhone.com werkt namelijk alleen bij websites die al op openbaar op internet te bekijken zijn.

Meer info: Shaun’s iPhone simulator for Windows of bekijk de screencast
Downloaden: iBBDemo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2009, 16:39
Categorie Apps
Onderwerpen emulator, simulator, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.