iPhone pakt 27% van Amerikaanse smartphone-markt

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau NPD had de iPhone tussen juli en september 2007 een marktaandeel van 27% in de Amerikaanse verkoopstatistieken. Ook met de MacBook gaat het goed.

We laten maar even in het midden of de iPhone nu wel of niet een smartphone is, maar volgens onderzoeksubreau NPD heeft de iPhone meer dan een kwart van de Amerikaanse smartphone-markt in handen. In de periode tussen juli en september hadden van de 4,2 miljoen verkochte smartphones maar liefst 1,12 miljoen het Apple-logo.

Daarmee heeft Apple nu al een marktaandeel van 27 procent in de Amerikaanse markt. Ook opvallend is dat Apple bijna net zoveel iPhones heeft verkocht als er vorig jaar in het hele derde kwartaal zijn verkocht.

Volgens onderzoeker Ross Rubin groeit de mobiele telefoonmarkt in de VS niet alleen, de telefoons worden ook steeds slimmer. Een bijna drievoudige groei in smartphones laat zien dat wat ooit een niche was, nu een invloedrijke factor in de consumentenmarkt is geworden. Daardoor duiken nieuwkomers op, zoals Apple en de Open Handset Alliance.

Ook met de MacBook gaat het goed: volgens het Taiwanese onderzoeksbureau Topology Research krijgt Apple steeds meer marktaandeel dankzij de verkoop van laptops. Verder denkt Topology Research dat Apple de verkoopvolumes in 2008 ziet groeien met 30 procent, vergeleken met het voorgaande jaar.

Maar de positie van Microsoft wordt nog lang niet bedreigd: Apple komt op een groei van 1% in marktaandeel uit. Volgend jaar zullen in totaal 116 miljoen laptops worden verkocht, iets meer dan in 2007, toen nog 93 miljoen stuks over de toonbank gingen. Dat getal had hoger kunnen zijn, als de fabrikanten niet waren getroffen door schaarste aan componenten.

RoughlyDrafted heeft een goed stuk over marktcijfers en de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2007, 10:11
Categorie Apple
Onderwerpen markt, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.