‘iPhone OS 4.0 krijgt multitasking’

iPhone OS 4.0 krijgt ondersteuning voor multitasking, beweren tipgevers van AppleInsider. De iPhone krijgt een multitasking-hulpmiddel om zuinig met resources en energieverbruik om te gaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone os multitaskingMeerdere tipgevers van AppleInsider hebben beweerd, dat Apple bezig is met multitasking voor de iPhone. De functie zal in iPhone OS 4.0 aanwezig zijn, waarbij rekening wordt gehouden met zuinig gebruik van energie en resources. Batterijduur en performance zijn naast beveiliging de belangrijkste redenen waarom Apple er tot nu toe van af zag. Apple is van plan een multitasking-beheertool mee te leveren, die al gebruikt wordt in Mac OS X. Er is echter nog een lange weg te gaan totdat iPhone OS 4.0 klaar is en verdere details willen de tipgevers dan ook niet geven. Multitasking houdt in dat je applicaties op de achtergrond kunt laten draaien terwijl je een andere applicatie gebruikt. Bij Apple’s eigen applicaties zoals muziek afspelen, e-mail en de telefoonfunctie is dat al toegestaan, bij applicaties van derden niet.

Sinds applicaties van derden zijn toegestaan (bij de lancering van iPhone OS 2.0) is er steeds kritiek geweest dat Apple geen multitasking toestaat. In feite is iPhone OS 3.0 er al prima toe in staat, maar Apple blokkeert het kunstmatig voor buitenstaanders. Ze blokkeren het trouwens ook voor zichzelf, want bij applicaties zoals Remote en iDisk die je uit de App Store kunt downloaden is multitasking evenmin mogelijk. Een van de argumenten die Apple gebruikt is dat de gebruiker zo beschermd wordt tegen spyware, keyloggers en virussen. Een technische beperking is er overigens niet, want na een jailbreak is het prima mogelijk om meerdere applicaties gelijktijdig te draaien, bijvoorbeeld met ProSwitcher of Multifl0w.

Applicaties die van multitasking zouden kunnen profiteren zijn navigatiesoftware (de applicatie blijft aanwijzingen geven terwijl je even een SMS stuurt of in Google het adres opzoekt), applicaties die internetradio afspelen (zodat de muziek blijft doorspelen terwijl je andere dingen doet) en locatiediensten die constant je locatie doorgeven. Ook zou het makkelijker worden voor applicaties om gegevens met elkaar uit te wisselen.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten over multitasking circuleren, maar volgens AppleInsider gaat het deze keer toch echt gebeuren. Een ander gerucht dat telkens terugkomt is videobellen op de iPhone. Ook daarvoor verschijnen steeds nieuwe aanwijzingen maar Apple heeft het nog steeds niet gerealiseed. Een derdehardnekkig gerucht, de iPhone nano, is inmiddels zo vaak onjuist gebleken en ontkend door Apple, dat eigenlijk niemand er meer in gelooft.

Bron: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2010, 19:23
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.