Google Reader Play: ideaal voor de iPad?

Gisteren introduceerde Google de experimentele dienst Google Reader Play. Je kunt ermee foto's, grappen, filmpjes en interessante informatie schermvullend mee op je tv, tablet of ander groot scherm bekijken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google reader playGisteren kondigde Google een experimenteel product aan: Google Reader Play. Het is bedoeld om schermvullend op tv’s en andere grote schermen te vertonen. Je krijgt steeds één plaatje of filmpje te zien, afgestemd op jouw voorkeuren. Met pijltoetsen blader je naar het volgende item en met sterretjes geef je aan of je een item leuk vindt. Ik heb eens nagedacht of zoiets ook voor de iPad geschikt is. Google zelf vindt van wel en noemt tablets als één van de apparaten waarop je Google Reader Play kunt bekijken.categoriesMet het lezen van nieuwtjes uit rss-feeds in Google Reader heeft deze nieuwe dienst eigenlijk niet zoveel te maken. Ik ben voornamelijk geabonneerd op technologiesites in Google Reader, maar er kwamen in Google Reader Play de gekste dingen voorbij die niets met mijn interesses te maken hebben. Een voorbeeld is de grap hierboven, maar ook bijvoorbeeld een tip om het kattenluikje dicht te plakken met doorzichtige keukenfolie, zodat je de kat kunt foppen. Of een grafiek waaruit je kunt aflezen waarom een salade meer kost dan een broodje hamburger. Gelukkig is daar een oplossing voor. Je kunt fanatiek bezig gaan met het aanvinken van items die je leuk vindt, of via de instellingen aangeven welke categorieën je interessant vindt. Arts, Business, Entertainment, Health zijn een paar categorieën.

Google Reader Play gebruikt dezelfde aanbevelingstechnologie die je ook in Recommended Items in Google Reader aantreft. De kans dat je echt rotzooi krijgt voorgeschoteld is daarom niet zo groot. Of het iets voor de iPad is? Ik denk het wel. Juist als je de iPad op de bank gaat gebruiken kan het lekker ontspannen zijn om tijdens de reclameblokken wat te bladeren op je iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2010, 4:50
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.