iPhone in het museum: MOMA San Francisco en Tate Liverpool

Het Museum of Modern Art in San Francisco heeft de iPhone in de collectie opgenomen. En de Tate Gallery in Londen heeft een museumgids voor de iPhone en iPod touch uitgebracht.

Moma San FranciscoHet Museum voor Communicatie in Den Haag had vorig jaar al een iPhone in de collectie opgenomen. Maar ze zijn niet de enige. iPhoneclub-bezoeker Jonathan Toornstra kwam op vakantie de iPhone in een ander museum tegen: het San Francisco Museum of Modern Art. Bijgaand twee foto’s die Jonathan maakte. Voor wie er ook naartoe wil: MOMA bevindt zich aan 151 Third Street in San Francisco. Toch ziet het er wat kaal uit, zo’n uitgeschakelde iPhone met een nummertje erbij.

Gustav KlimtZe zijn niet het enige museum dat de iPhone heeft ontdekt. De Tate Gallery in Liverpool gaat de iPhone gebruiken als een experimentele tourgids bij een expositie over Gustav Klimt. Bezoekers kunnen via Wi-Fi door de gids bladeren of vooraf downloaden als podcast. Het is ook mogelijk om een iPod touch te huren waarop de content al is voorgeladen: dat kost £3 per bezoek. Volgens Design Week is de gids erg populair: de gemiddelde bezoekduur van het museum is gestegen van 45 minuten naar drie uur (!).

De tentoonstelling eindigt op 31 augustus, dus je moet snel zijn. Gelukkig kun je de gids ook op je iPhone bekijken, zonder naar Liverpool te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2008, 18:20
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.