iPhone helpt bij behandeling tegen stotteren

De iPhone is van alle markten thuis. Een mooi voorbeeld daarvan is te vinden bij het Hollins Communications Research Institute, waar ze een proef hebben afgerond met een stottertherapie waarin de iPhone een cruciale rol speelde. De iPhone werd voorzien van een stem-monitoringsysteem waarmee spreekgedrag werd vastgelegd en geëvalueerd. Tijdens het praten zagen de gebruikers […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

StotterenDe iPhone is van alle markten thuis. Een mooi voorbeeld daarvan is te vinden bij het Hollins Communications Research Institute, waar ze een proef hebben afgerond met een stottertherapie waarin de iPhone een cruciale rol speelde. De iPhone werd voorzien van een stem-monitoringsysteem waarmee spreekgedrag werd vastgelegd en geëvalueerd. Tijdens het praten zagen de gebruikers meteen in beeld hoe vloeiend het praten verliep, zodat ze beter konden trainen.
De opnames werden ook naar HCRI gestuurd zodat de therapeuten de training daarop konden aanpassen.

Volgens de betrokkenen heeft de iPhone de verwachtingen ruimschoots overtroffen. De gebruikers waren ook extreem positief, met als gevolg dat HCRI de iPhone gaat opnemen als standaard onderdeel van de behandeling.

Meer info: Stuttering.org en PRnewswire

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2009, 12:06
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.